Røde Kors i Kolding er nu klar til at starte Værket op, men mangler stadig frivillige til at løfte opgaven. Der er allerede deltagere der har meldt sig til gruppen, så behovet for et tilbud som Værket er der.  Der er dog stadig plads til flere deltagere og Røde Kors ser meget frem til at gruppen kommer i gang, for på den måde at kunne gøre en forskel for den enkelte.
Røde Kors i Kolding er nu klar til at starte Værket op, men mangler stadig frivillige til at løfte opgaven. Der er allerede deltagere der har meldt sig til gruppen, så behovet for et tilbud som Værket er der. Der er dog stadig plads til flere deltagere og Røde Kors ser meget frem til at gruppen kommer i gang, for på den måde at kunne gøre en forskel for den enkelte.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Værket i Kolding vil skabe netværk og livskvalitet for voksne der oplever ensomhed

Værket henvender sig til mennesker mellem 30 og 60 år, der ikke synes, de har kontakt nok med andre.

En analyse har vist, at godt 100.000 danskere i alderen 30-60 år kæmper med alvorlig ensomhed, og tilbud til denne gruppe har været sparsomme. Det var baggrunden for at Røde Kors og Mary Fonden i 2015 etablerede Værket – netværk for voksne.

I Værket mødes op til 10 voksne, som oplever ensomhed, med 2-3 frivillige hver anden uge. De mødes altid efter arbejdstid, så alle kan deltage.

De frivillige sørger for, at der bliver arrangeret forskellige aktiviteter og samtaler i et ligeværdigt fællesskab og i en hyggelig atmosfære. Den enkelte gruppe er med til at beslutte indholdet i netværksmøderne, hvor formålet er at bryde ensomheden, og at den enkelte får skabt sig et varigt netværk.

Værket virker

Erfaringer fra andre byer, hvor Værket allerede er i gang, har vist, at Værket virker. Som to af deltagerne i Værket så tydeligt beskriver det:

"Der kan Værket trække mig ud i livet igen. Trække mig tilbage til livet, trække mig i retning af at få nye kontakter med voksne, så jeg kan se, at der er en vej frem, at der er en fremtid for mig."

"Det skaber en selvtillid, at jeg faktisk godt kan snakke med andre mennesker. Vi kan opleve noget sammen. Det har været en stor gave til mig."

Værket blev etableret i 2015 som et samarbejde mellem Mary Fonden og Røde Kors, og har nu VELUX FONDEN som finansiel samarbejdspartner i projektet.

Publiceret: 12. Januar 2017 11:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kolding

Fik du læst
ANNONCER
Se flere