Der sættes særligt fokus på kost i 2017
Der sættes særligt fokus på kost i 2017
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Succes med sundhedsindsatserne i 2016

Tilbage i Sundhedscenter Koldings første år, 2013, havde 2.755 borgere glæde af et eller flere af de mange tilbud i Sundhedscentret.

Årsrapporten og optællingen for 2016 er nu klar, og viser tydeligt at borgernes interesse for Sundhedscenter Koldings tilbud er støt stigende. 3.750 borgere nåede nemlig forbi Sundhedscentret sidste år.

Årsopgørelsen for Sundhedsindsatserne i Kolding Kommune er netop udgivet, og den viser tydeligt, at Kolding Kommune har et meget velfungerende samarbejde på tværs af sektorer og mellem de forskellige fagområder, der på vidt forskellige måder hver dag samarbejde med børn, voksne og ældre borgere om deres liv og hverdag.

"Sundhedsområdet arbejder målrettet på at skabe sammenhæng, og sundhed, i Kolding-borgernes liv. Håbet for fremtiden er Kolding Kommunes Sundhedscenter og sundhedspersonale kan sikre en indgang til kommunes tilbud og til praktiserende læger og fysioterapeuter, og hospital. At sundhed på tværs fungerer har afgørende betydning for mange borgeres sundhed," fortæller Lis Ravn Ebbesen, formand for Social og Sundhedsudvalget, Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Kurserne og tilbuddene i Sundhedscenter Kolding er mange og vidt forskellige, der er alt fra kostvejledning til rygestop, Lær at lev med kronisk sygdom, vejledningstilbud til pårørende til kræftramte, og meget andet. Flere af de hold der blev oprettet i 2016, havde over dobbelt så stor tilslutning som året før.

 

 

Hvordan definerer vi sundhed i 2017?

I februar 2017 behandlede Social- og Sundhedsudvalget i Kolding Kommune et dagsordenspunkt om tilbud til mennesker med spiseforstyrrelser – herunder svær overvægt.

Diskussionens udgangspunkt var, om der er behov for at revurdere tilgangen i de tilbud, der er i dag, for at få knækket kurven med et stigende antal borgere med overvægt. Dén politiske diskussion kom til at handle om langt mere end tilbud til mennesker med overvægt. Og blev et udgangspunkt, der kommer til at ændre den faglige tilgang på Sundhedsområdet i Kolding Kommune.

"Diskussionen gik på, at mange af de indsatser rettet mod overvægt, vi har i sundhedssektoren, handler om kost og motion, men at vi glemmer de mentale, sociale og pædagogiske aspekter. Social- og Sundhedsudvalget ønsker, at det skal nytænkes. Vi taler allerede om ”det brede sundhedsbegreb” og ved godt, at fokus på den fysiske sundhed ikke kan stå alene, men at de sociale og mentale aspekter skal tænkes med. Sundhed handler ikke kun om, hvordan vi har det, men ligeså meget om, hvordan vi eller familien eller pårørende tager det. Vi må spørge os selv; hvad handler sundhed egentligt om? Det fokuserer vi på at finde ud af, fra nu af og frem mod 2018," afslører Lis Ravn Ebbesen.

 

Publiceret: 16. Marts 2017 18:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kolding

Fik du læst
ANNONCER
Se flere