Eleverne fra Fjordbakkeskolen kaster i fælleskab deres snore ud blandt de andre i det store runde rum på Trapholt. Foto: Jørgen Flindt
Eleverne fra Fjordbakkeskolen kaster i fælleskab deres snore ud blandt de andre i det store runde rum på Trapholt. Foto: Jørgen Flindt
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Skoleelever farver Trapholt med snore

I alt 1000 energiske skoleelever kastede i sidste uge med snore, som blev til et kæmpe farvestrålende kunstværk.

Af Sarah Myrtue

"1-2-3-NU," lyder det fra en flok skoleelever fra Fjordbakkeskolen i Skærbæk, imens lange meter af farvestrålende garn bliver kastet i alle retninger.

Et kæmpe kunstværk skabes af tusind elever fra forskellige skoler. Eleverne koncentrerer sig med stor energi. Og med smil på læben danner de i fælleskab det store kunstværk.

“Det er sejt og sjovt og så er det meget flot,” siger Sofie, Lea og Mia som går i 3. klasse på Fjordbakkeskolen.

Eleverne ruller snorene rundt om deres hænder i forskellige farver, hvor de så efterfølgene kaster det ned oppe fra, så deres kugler af garn bliver foldet ud som lange snore.

“Der er så mange snore” siger en pige og kigger fascineret på det kilometerlange snorespor, som hænger i det runde rum.

Det er kunstneren Karoline H. Larsen der er kommet op med ideen om at skabe et kunstværk med hjælp fra skoleelever. Hun er meget optaget af at ophæve skellet mellem kunst og leg.

“For mig er det en succes hvis det både berører dem der er med og dem der ser på.”

Hun hjælper skoleleverne med kunstværket, og forklarer børnene hvad værket betyder.

“Det er en energikugle, ligesom den vi har inde i os,” siger hun imens hun står med en af elevernes garnklumper i hånden.

Eleverne vælger selv hvilke farver de vil bruge til at starte med, og senere trækker de snore med andre farver og med rummet som inspiration.

“Jeg er meget taknemmelig for, at så mange elever og klassetrin deltager. Det bliver spændende at se, hvilket tempi og temperamenter eleverne bringer ind, da det netop giver værket sit særlige udtryk,” siger Karoline.

Karoline H. Larsen har i 13 år rejst rundt i Danmark og i Udlandet for at skabe kunstværker med snore, men det er første gang hun gør det i et rundt rum og kun tredje gang hun udstiller det på et museum.

Værket står på Trapholt i det store runde rum Rotunden.

To af eleverne viser deres snorekugle til kunstneren Karoline H. Larsen.
 Foto: jørgen Flindt
To af eleverne viser deres snorekugle til kunstneren Karoline H. Larsen. Foto: jørgen Flindt
Publiceret: 14. Juni 2017 07:45
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kolding

Annonce
Fik du læst
Annonce
ANNONCER
Se flere