Karina Lorentzen.
Karina Lorentzen.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

SF : Vi vil afskaffe alenetid med børn i Kolding

SF`s spidskandidat Karina Lorentzen forlanger flere pædagoger

65 minutter alene med 16 børn. Det er ifølge BUPLs undersøgelse blandt pædagogerne i Kolding virkeligheden hver eneste dag for Koldings pædagoger, som dermed er blandt de sydjyske kommuner, hvor pædagogerne har mest alenetid med børnene. Det mener SF"s spidskandidat Karina Lorentzen slet ikke er godt nok:

“Danmark er bygget op på, at forældrene arbejder og har behov for børnepasning. Men forældre ønsker altså ikke, at børnepasning skal være opbevaring, det skal være en tryg udvikling af børn. Når man står alene med så mange børn, så skal der ikke så meget til – et barn, der slår sig eller en ble, der skal skiftes – før hverdagen kan brænde sammen”, siger Karina Lorentzen, der er spidskandidat for SF i Kolding.

Ifølge Karina Lorentzen har 37 procent af pædagogerne oplevet situationer, hvor det var farligt eller uforsvarligt at stå sammen med børnegruppen. Samtidig var der på en hvilken som helst dag i februar-marts maksimalt tre timer med tre pædagoger, mens 14 procent oplevede, at der aldrig var de tre pædagoger til stede. Det betyder færre kræfter til sprog-, lærings- og fordybelsesaktiviteter.

Det får Karina Lorentzen til at bebude en undersøgelse:

“I SF vil have en undersøgelse af, hvordan vi kan sikre flere pædagoger. Alenetiden skal afskaffes, men udviklingstiden skal også opprioriteres. Det betyder, at vi nu vil undersøge, hvad det koster at afskaffe alenetiden og hvordan vi sikrer, at der bliver mindst seks timer med tre pædagoger hver dag - og altså en fordobling af de tre timer, der er i dag,” siger hun.

SF har netop sendt ønsket til børn- og uddannelsesforvaltningen med henblik på at få beregnet, hvad det koster at afskaffe alenetiden og fordoble tiden til udviklingsaktiviteter med tre voksne.

“Når beløbet er kendt, vil SF afsætte pengene ved de kommende budgetforhandlinger,” lover hun.

Publiceret: 16. Juni 2017 05:45
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kolding

Annonce
Fik du læst
Annonce
ANNONCER
Se flere