Legeområdet i akutmodtagelsen gør det mere trygt for børnene, når de venter eller skal undersøges. Foto: Charlotte Dahl
Legeområdet i akutmodtagelsen gør det mere trygt for børnene, når de venter eller skal undersøges. Foto: Charlotte Dahl
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ren legestue i akutmodtagelsen

Kolding Sygehus skaber tryghed med et område i børnehøjde

 Armen gør ondt, mor er bekymret, og nu kommer den væmmelige læge og vil hive i den. Tilsat et par timers ventetid er det ikke lige ønskescenariet, hvis man som barn kommer akut ind på sygehuset.

Barnet bliver uroligt, ked af det, og utrygt, hvilket gør det sværere for sygehuspersonalet at lave gode undersøgelse.

“Vi måtte gøre noget,“ fortæller Kristina Skovlund Skrydstrup, behandlersygeplejerske på Akutafdelingen på Kolding Sygehus, i en pressemeddelelse fra Sygehus Lillebælt.

I forbindelse med byggeriet af det nye akutsygehus i Kolding, gik hun i gang med at planlægge et område helt specielt til børnene.

“Det er lettere at få børn til at samarbejde i et legemiljø end i en klinisk hospitalsstue,” lyder det fra Kristina Skovlund Skrydstrup.

Mange idéer blev skudt ned undervejs, da der skulle tages hensyn til hygiejnen og sikkerheden. Men hen ad vejen skabte Kristina Skovlund Skrydstrup sammen med læger, sygeplejersker og en arkitekt et særligt børneområde, der kan fungere som både venterum og et sted, hvor akutpersonalet kan teste, hvordan børnene bruger deres arme og ben.

Når de små poder kommer ind på akutsygehuset i Kolding, kan de nu gå direkte ind til legeområdet, der er et aflukke for sig. Her finder de bøger, Lego, Ramasjang på fjernsynet og en stor legeambulance. Ud over masser af ting at tage sig til er der også plads til, at forældrene kan være i legerummet i et par komfortable stole:

“Så er familien samlet, og forældrene falder også mere til ro, når de kan se, at barnet stadig er i stand til at lege – selv om armen gør ondt,”forklarer Kristina Skovlund Skrydstrup.

Bruges til undersøgelser

Men legeområdet gemmer på mere. Fjernsynet med Ramasjang er inde i et lille rum, hvor børnene også ofte leger sygeplejersker og læger. Her kan de få lidt mere ro end i det større legerum ved siden af.

Der er også en stor væg fyldt med klatreknopper:

“Her kan børnene klatre, men det er faktisk også her, vi kan starte nogle af de indledende undersøgelser,” siger Kristina Skovlund Skrydstrup.

Det fungerer ved, at personalet beder barnet om at strække sig op for at nå en given farve. Hvis barnet kan gøre det og eksempelvis strækker armen højt op, er skaden måske ikke helt så slem, som hvis barnet blot putter armen ind til kroppen.

Udover at det er rart for børnene at have et sted at gå hen, viser erfaringerne siden legeområdets åbning også, at det giver mere ro til de andre patienter, da der ikke er urolige børn i det normale venteområde. jesl

Publiceret: 09. Januar 2017 16:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kolding

Annonce
Fik du læst
Annonce
ANNONCER
Se flere