Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Politiker i børnehave

Strandhuse Børnehave og Pinjevejens Børnehus kan næsten ikke være mere forskellige. Mandag fik de begge besøg af folketingsmedlem Lotte Rod (Radikale Venstre), som ville indsamle gode råd til de kommende forhandlinger.

Strandhuse Børnehave i Nørre Bjert ligger i lidt af et smørhul. Med stærke forældre. Og en fantastisk legeplads med høns og kaniner.

Pinjevejens Børnehus hører hjemme i Munkebo, hvor mange forældre har svært ved at finde et arbejde eller bakser med sociale problemer.

Man kan dårligt finde to mere forskellige daginstitutioner i Kolding.

"Det var godt, at Børne-og Uddannelsesforvaltningen havde valgt at besøgene skulle være på to daginstitutioner, som er meget forskellige. Både når det gælder børnegruppen og normeringen. Pinjevejen har en stor opgave med en sammensætning af børn, der har mange udfordringer, men de løfter opgaven flot, både fordi ledelsen har indsigt i hverdagen og selv er tilstede i praksis til at give sparring til pædagogerne, men også fordi de pga. den særlige børnegruppe har ekstra pædagoger," fortæller Tina Schack Jensen, som er fælledstillidsrepræsentant for pædagogerne i Kolding, i en pressemeddelelse..

Lotte Rod blev smittet af ledernes store engagement. For selvom man måske skulle tro, at institutionerne ikke har ret meget til fælles, så er det, ifølge hende, slående, hvordan den faglige stolthed lyser.

"Her er ledere, som er synlige og nærværende, og som brænder for at være til stede og udfordre medarbejderne til at tænke over, hvordan de er sammen med børnene, og hvordan de kan støtte børnene endnu bedre," fortæller Lotte Rod, som især ønsker om bedre normeringer og mere efteruddannelse med sig tilbage til Christiansborg.

 "Jeg tager herfra med stor begejstring. Og endnu mere kampgejst til at forsøge at samle 90 mandater om at prioritere børnene. Tænk, hvad det ville betyde for børnene, hvis alle institutionerne i Kolding fik to pædagoger ekstra," siger Lotte Rod.

 

Publiceret: 16. Marts 2017 20:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kolding

Fik du læst
ANNONCER
Se flere