24. april, kl. 15, genåbnes Buen for al trafik på strækningen mellem Kolding Å og Ågade. Indtil da er strækningen gågade med adgang for busser, knallerter og cyklister.
24. april, kl. 15, genåbnes Buen for al trafik på strækningen mellem Kolding Å og Ågade. Indtil da er strækningen gågade med adgang for busser, knallerter og cyklister.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Op til 10.00 billister om dagen: Buen genåbnes 24. april

24. april genåbnes Buen i Kolding for al trafik på strækningen mellem Kolding Å og Ågade. Målet er at forbedre trafikafviklingen i Kolding midtby, så færre bilister kommer til at holde i kø i myldretiden.

Den officielle åbning sker mandag kl. 15 på Buen ved Kolding Å. Alle er velkomne til en lille uformel ceremoni, hvor der bydes på snacks og taler ved Knud Erik Langhoff og Molle Lykke Nielsen, henholdsvis formand og næstformand i Teknikudvalget.

”Vi anslår, at 8.000-10.000 bilister i gennemsnit vil benytte Buen hvert døgn. Det vil aflaste det samlede pres på vejnettet i midtbyen, så trafikken i myldretiden kommer til at glide bedre,” fortæller trafikchef Martin Pape i en pressemeddelelse.

Strækningen, som nu genåbnes, er i dag gågade med adgang for busser, knallerter og cyklister. Når Buen genåbnes for al trafik, vil den anbefalede hastighed efter aftale med politiet være 30 km/t af hensyn til trafiksikkerhed og tryghed.

”Trafikanterne anbefales at holde lav hastighed af flere grunde. Strækningen mellem Kolding Å og Ågade går gennem et uddannelsesområde med mange mennesker. Buen bruges også bybusser og rutebiler, og når de standser for af- og påstigning af passagerer, skal bilerne bagfra vente eller forsigtigt køre uden om busserne,” forklarer Martin Pape.

Genåbningen af Buen blev vedtaget af politikerne i Teknikudvalget i december måned. Når strækningen først åbnes 24. april, skyldes det behovet for ny afstribning.

”Genåbningen af Buen er godkendt af politiet, og et af kravene var tilpasning af afstribningen. Hvis vejstriberne skal holde ordentligt, kræves lunt vejr, så vi har ikke kunnet gøre det før,” oplyser Martin Pape.

Stribearbejdet og opsætningen af nye skilte gennemføres i ugen op til genåbningen af Buen. Nogle af de afstribninger, som fjernes, er ledelinjerne på tværs af kørebanen for blinde og svagtseende. Fremover henvises disse borgere til fodgængerovergangene ved Skamlingvejen og Sdr. Havnegade, når de skal krydse Buen.

Politikerne har vedtaget, at konsekvenserne af genåbningen af Buen evalueres til efteråret. Her vurderes både den trafikale effekt, og om der er behov for mindre justeringer af de fysiske forhold.

Publiceret: 19. April 2017 14:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kolding

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt