Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Nye dobbelt-elcykler bragte glæde i Kulturhuset

Aktivitets- og værestedet Kulturhuset i Kolding Kommune har netop modtaget tre dobbelt-elcykler, hvilke er blevet indkøbt med en donation fra TrygFonden på 150.000 kr. Kulturhuset benyttes af op mod 300 voksne udviklingshæmmede, og de nye cykler skal både styrke brugernes muligheder for at dyrke motion, få frisk luft og ikke mindst nyde gode sociale oplevelser i nærmiljøet.

"I Kulturhuset vil vi gerne tilbyde sundhedsfremmende aktiviteter til vores brugere Vi har stort fokus på sundt nøglehuls-certificeret mad samt på at tilbyde motion og bevægelse. Derfor er vi rigtig glade for TrygFondens donation til de nye el-cykler, der vil kunne give brugerne en succesoplevelse ved at kunne cykle hurtigere og længere og forhåbentligt derigennem give dem mere lyst til at dyrke motion. Oveni vil cykelturene styrke det sociale samvær og give brugerne nogle dejlige oplevelser med hinanden og personalet," siger Linda Ruby, tovholder for initiativet og afdelingsleder for Kulturhuset, i en pressemeddelelse.

Kulturhuset har eksisteret siden 1998 og er stedet, hvor voksne udviklingshæmmede i Kolding Kommune kan mødes i deres fritid og etablere og styrke deres netværk. De har også mulighed for at deltage i forskellige kreative aktiviteter som fx håndarbejde og musik. Der er tilknyttet en café, hvor brugerne kan købe mad og hygge sig over et fælles måltid.

Det er TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark, der står bag donationen til Kulturhuset som led i TrygFondens samlede arbejde for at skabe sunde vaner blandt flere og forebygge livsstilssygdomme.

"I TrygFonden arbejder vi for, at flere mennesker lever et længere liv med bedst mulig livskvalitet. Vi støtter derfor gerne indsatser, der kan fremme en sund livsstil, og det er netop, hvad Kulturhuset ønsker at opnå med sine nye cykler – at give sine brugere en god kombination af fysisk aktivitet, frisk luft og en dejlig oplevelse i et positivt fællesskab. Den sundhedsmæssige gevinst gælder således både det fysiske og mentale velbefindende hos Kulturhusets brugere. Det vil vi gerne støtte," siger Merete Due Paarup, repræsentant i TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark og selv bosat i Kolding.

 

Publiceret: 17. April 2017 20:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kolding

Fik du læst
ANNONCER
Se flere