Flere lokale musikere var mødt op for at støtte op om projektet.
Flere lokale musikere var mødt op for at støtte op om projektet.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ny online-platform skaber glæde

Byens musikere skal fremover kunne få eksponeringen gennem en platform skabt af Kris Herman og elever fra IBC

Af Pia Rohde Stensen

 Mandag den 6. marts kontaktede musiker Kris Herman IBC i Kolding med en god idé.

Efter godt halvanden uge kunne han i samarbejde med IBC i sidste uge præsentere resultatet af idéen ved en event på IBC: En online platform kaldet Lokalt Originalt, hvor virksomheder og privatpersoner kan møde lokale originale musikere.

“Jeg har taget initiativ til at lave projektet, fordi jeg er musiker og ønsker at lave et sted, hvor danskere kan møde musikken og folkene bag. Musikken og bandene bag skal gøres tilgængelige,” fortæller Kris Herman, og fortsætter:

”Alle forbruger musik. Der er en kæmpe gruppe originale musikere, som har meget at byde ind med på lige fod med kendte musikere som eksempelvis Tina Dickow eller Mads Langer. Forskellen er bare eksponeringen”.

Et givtigt samarbejde

Kris Herman og Mette Kronborg, som underviser eleverne på eventkoordinatoruddannelsen på IBC og som har været tovholder på projektet, kender hinanden fra tidligere sammenhæng og var enige om, at de gerne ville lave noget sammen.

“Eleverne har fundet det meget spændende at arbejdet på noget, som ligger så tæt på deres hverdag, som musikken gør. Det er noget, de alle sammen har fingrene i,” fortæller Mette Kronborg, som altså ikke var det mindste i tvivl om, at projektet var en god case for hendes elever på eventkoordinatoruddannelsen.

Mette Kronborg fortæller, at hun selv tidligere har stået i en situation, hvor hun kunne have brugt en platform som Lokalt Originalt, hvorfor hun også tror på ideen.

”Jeg stod selv sidste år og skulle lave translokationen for dem, der blev færdige, og der vidste jeg ikke helt, hvad jeg skulle finde på af musik. Der manglede jeg en platform, hvor jeg kunne shoppe rundt mellem en masse kunstnere og finde det, jeg havde brug for. Jeg synes helt klart, at det er en mangelvare, og at der er et behov for det,” fortæller hun.

Hun understreger ydermere, at platformen åbner op for nogle helt andre muligheder.

“Virksomheder bruger ofte coverbands til begivenheder, men nu kommer der en mulighed, hvor man kan vælge at bruge musikbudgettet på tre-fire forskellige kunstnere i stedet for et coverband. Så kunne de eksemopelvis optræde på forskellige tidspunkter i løbet af begivenheden.”

Det var IBC’s Eventkoordinator-hold, der sammen med Kris Herman har udviklet online-platformen Lokalt Originalt, hvor lokale musikere skal kunne udbrede viden om deres produkter.
Det var IBC’s Eventkoordinator-hold, der sammen med Kris Herman har udviklet online-platformen Lokalt Originalt, hvor lokale musikere skal kunne udbrede viden om deres produkter.

Nøglen til succes

At eksponering til den rette målgruppe er altafgørende for musikernes succes, er de både klar over på IBC og blandt de lokale musikere, der var dukket for at fejre lanceringen af den nye platform.

“Musikindustrien har et eller andet sted været låst indenfor de rammer, som de nu engang har. Der er nogle store spillere på banen, hvilket jo er fair. Sådan er det i mange brancher. Men for lokale musikere er det ikke nemt at slå igennem, hvis ikke de kender - undskyld udtrykket - fandens oldemor,” mener Mette Kronborg.

Flere af Koldings unge musikere var derfor også til stede, da de kunne se pointen i platformen, der skal gøre deres musik mere tilgængelig.

“Det er vigtigt for helt nye bands, at der er skabt et mellemled mellem musikerne og brugerne -det giver os den eksponering, som vi virkelig har behov for,” udtaler Rockie Wite, som var en af de mange talentfulde musikere, som satser på at bruge platformen fremover.

Der er nemlig ingen tvivl om, at de unge musikere brænder for det, de laver, og har talentet med sig. Forhåbentligt kan Lokalt Originalt platformen nu hjælpe dem med eksponeringen.

”Eleverne har udviklet et produkt og lavet en produktmanual. En drejebog til Kris Herman, som han nu skal arbejde videre med,” slutter Mette Kronborg, som således har lagt det i Kris Hermans hænder at få artisterne på platformen og udbrede kendskabet til dertil.

Publiceret: 19. Marts 2017 11:45
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kolding

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt