5. B på Bakkeskolen i Kolding 1. præmievinder af Danhostels landsdækkende konkurrence om mobning.
5. B på Bakkeskolen i Kolding 1. præmievinder af Danhostels landsdækkende konkurrence om mobning.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Mobning: Geniale 5. B har knækket koden

Bakkeskolens 5. B modtog 1. præmie i konkurrence om mobning

I februar måned i år inviterede Danhostel alle landets folkeskoler til at deltage i deres landsdækkende konkurrence mod mobning. 45 klasser fra hele Danmark deltog i konkurrencen og Danhostel modtog 70 forskellige indslag fra de deltagende klasser. Første præmien, et lejrskoleophold i tre dage for hele klassen på et valgfrit Danhostel, gik til 5. B på Bakkeskolen Kolding.

“Genialt digitalt påfund med QR koder, der giver adgange til fælleslege, der kan styrke sammenholdet i klassen. Et fællesskab, hvor alle er med er en af de vigtigste forebyggelsesveje mod mobning i indskoling. Det er en enkel, nutidig og sympatisk idé,” lyder begrundelsen fra Helle Rabøl Hansen, forsker og jurymedlem.

”Den bedste støtte en mobbet og ensom elev kan få – er hjælp fra en klassekammerat. Det viser studier og forskning om skolemobning. Det kan derfor betale sig at opmuntre og opfordre elever til at droppe mobbepassivitet og i stedet blande sig, når en klassekammerat holdes ude af fællesskabet. En blande-sig kultur har brug for lærere, der opmuntrer og opfordrer til at stå op for hinanden. Derfor har det været vigtigt for os, at opgaven lagde op til, hvordan alle elever - også dem, der ikke er involveret - kan tage ansvar for at undgå mobning i de danske skoler. Vi har alle et ansvar, også dem, der bare kigger på.”

Publiceret: 15. Juni 2017 08:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kolding

Annonce
Fik du læst
Annonce
ANNONCER
Se flere