Ditte Marie Sørensen og Winnie Emmeline Ingermansen er glade for, at den nye strand er skabt. Et godt samlingspunkt, synes de. Foto: Jørgen Flindt
Ditte Marie Sørensen og Winnie Emmeline Ingermansen er glade for, at den nye strand er skabt. Et godt samlingspunkt, synes de. Foto: Jørgen Flindt
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Midlertidigheden må gerne forblive

De skyder op rundt i bylivet. De midlertidige tiltag. Et af stederne er River Beach, der blev indviet i sidste uge

Selvom solen og varmen skutter sig bag nogle skyer, så betrædder mange fusser det fine strandsand.

Stranden er at finde midt i Kolding. Med udsigt til å, Falck, lyskryds og universitet, er man ikke i tvivl om, at River Beach er at finde i by og ikke ved fjord.

Men den 1200 kvadratmeter store strand er da også menneskeskabt, og i sidste uge blev den indviet officielt. Det skete til stor tilfredshed hos et par af de fremmødte.

“Det er fin strand, og den er med til at give en rejsestemning i byen. Et sted med fælleskab, og det er dejligt med et sted, hvor man bare møder op og måske møder nogle man kender,” siger Winnie Emmeline Ingemansen og Ditte Marie Sørensen.

De er begge borgere i Kolding, og de forventet begge at de kommer til at gøre godt brug af den nye strand. Som de mener klæder Kolding godt.

“Kolding er en storby, og en storby skal have sådanne steder, der samler folk,” siger de.

River Beach skal forblive et tilbud hen over sommeren, og endda med serveringsmulighed. Det er Toppers, som har en fremskudt 'beachbar'.

Midlertidig

Stranden ved kajakklubben er i disse tider ikke eneste sted, hvor storbyen Kolding lader byrum ændre sig til midlertidige samlingsteder. Blandt andet har Akseltorv fået et loungeområde, og Biblioteksparken skal folde sig ud i kreativitet.

En af dem der glæder sig over de nye tiltag er byrådsmedlem Merete Due Paarup (V)

I et debatindlæg skriver hun under overskriften: 'Midlertidheden læææænge leve':

“Fælles for stederne er, at de er midlertidige installationer og byrum, der med enkelte greb forvandler en plads, en græsplæne eller et ligegyldigt areal til et levende og aktiv byrum. Mødesteder, hæng-ud-zoner og nye typer af byrum, der tiltrækker og skaber mere liv i byen. Det kan være levende laboratorier, der kan teste en idé og et behov” skriver hun.

Og fortsætter:

“Det passer perfekt til visionen om at 'vi designer....også bylivet. lad midlertidheden brede sig og blive permanent. der er mange flere områder, der trænger til en krammer,” skriver hun.

Og på stranden - ved floden med navnet Kolding Å - er de to unge kvinder enige i, at midlertidheden gerne må blive permanent.

“Vi håber da, det bliver en så stor succes, at stranden vender tilbage næste år,” siger Winnie Emmeline Ingemansen og Ditte Marie Sørensen.

Indtil videre er stranden i hvert fald åben sommeren over.

Toppers har en vogn med servering. Den er dog ikke åben hele tiden. Foto: Jørgen Flindt
Toppers har en vogn med servering. Den er dog ikke åben hele tiden. Foto: Jørgen Flindt
Publiceret: 15. Juni 2017 06:30
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kolding

Annonce
Fik du læst
Annonce
ANNONCER
Se flere