Ansøgere bliver vurderet individuelt på baggrund af samlede kvalifikationer. Det kan være en tidligere skolegang, en udenlandsk eksamen eller joberfaring. Ansøgningsfristen er den 15. marts klokken 12.00.
Ansøgere bliver vurderet individuelt på baggrund af samlede kvalifikationer. Det kan være en tidligere skolegang, en udenlandsk eksamen eller joberfaring. Ansøgningsfristen er den 15. marts klokken 12.00.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Læreruddannelsen trækker studerende til UC SYD

Fristen for at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 2 er netop udløbet, og antallet ansøgninger afslører, at flere og flere ønsker at uddanne sig til lærer, men det samlede antal ansøgninger viser status quo for UC SYD

Helt præcist er det samlede antal ansøgere i år 1740 mod 1745 sidste år.

At ansøgertallet viser sig at være stort set identisk med tallet for 2016 vækker dog glæde hos UC SYD’s ledelse.

"Jeg er naturligvis glad på vegne af UC SYD, men lad os lige tage en tur i helikopteren. Hvis vi ser det ovenfra, så uddanner vi til en række professioner, som har helt afgørende funktioner i det danske velfærdssamfund. Det gælder f.eks. lærere, sygeplejersker og pædagoger. Så når vi oplever at mange ønsker at tage en uddannelse hos os, så er det noget, vi alle skal være glade for," siger UC SYD’s rektor Birthe Friis Mortensen i en pressemeddelelse.

UC SYD ved fra undersøgelser, at når deres studerende står med eksamensbeviset i hånden, så bliver de i det område, hvor de har uddannet sig. På den måde bidrager landsdelens største uddannelsesinstitution også til udviklingen af det syd- og sønderjyske område ved at levere veluddannede og efterspurgte mennesker.

"Det er en uddannelse, hvor vi i den grad uddanner til beskæftigelse. Professionen har fuld beskæftigelse. Så selv om de unge naturligvis tager udgangspunkt i, hvilke interesser de selv har, så tror jeg, at udsigten til at få et job, når de er færdige med deres uddannelse, også spiller ind. Det er også noget, som vi som samfund kan være ganske godt tilfreds med," siger Birthe Friis Mortensen.

Publiceret: 16. Marts 2017 14:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kolding

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt