Christina Bonde er kvinden bag en række succesfulde fantasy-romance bøger, primært rettet mod de unge, kvindelige læsere.
Christina Bonde er kvinden bag en række succesfulde fantasy-romance bøger, primært rettet mod de unge, kvindelige læsere.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Koldingensisk forfatter klar med ny bog

Christina Bonde trækker på erfaringerne fra den virkelige verden, når hun skriver bestsellere til teenagepiger

Af Emma Biørn Fish

 Den koldingensiske forfatter Christina Bonde kunne i onsdags fejre udgivelsen af sin syvende bog, Sjælevært, der, som de forrige seks bøger, er en fantasyroman, der henvender sig til unge teenagepiger.

“Bogen tager udgangspunkt i noget, der rammer en del unge mennesker - nemlig night terrors, der minder lidt om mareridt. I bogen har hovedpersonen det tæt inde på livet og møder i den forbindelse spøgelset Sebastian, som hun forelsker sig i,” fortæller Christina Bonde, der til dagligt bor i Lunderskov.

Christina Bonde stod selv ansigt til ansigt med night terror, da hendes datter udviklede det.

“Night terror er ikke helt som mareridt - man kan eksempelvis ikke huske det bagefter og man går ofte i søvne i mens. Så det er ud fra mine egne erfaringer, at bogen er skrevet,” siger Christina Bonde.

En sygeplejerskes viden

At tage udgangspunkt i rigtige hændelser har til dels været et omdrejningspunkt for Christina Bonde, der oprindeligt er uddannet sygeplejerske.

“Som sygeplejerske står man med død, angst, krise og smerte i hænderne hver dag. Og i min optik er det i mødet med fantasy, at emner som det bliver lidt lettere for de unge at sluge,” forklarer hun.

Derfor er Sjælevært, ligesom sine forgængere, en god blanding af fantasy, forelskelse og tunge emner, som unge mennesker gennem tiden vil møde.

“Sjælevært handler også om døden og hvad der sker, når vi først er døde, så den har helt klart nogle tunge aspekter i sig,” siger Christina Bonde.

Alligevel kan læsere - unge som gamle - se frem til at blive opslugt i bogens 369 sider, som ikke kun byder på tunge emner, men også på hæsblæsende romantik.

“Jeg elsker at skrive bøger til unge teenagepiger, og romantik optager dem meget, hvorfor det naturligvis også fylder meget i bøgerne. De er simpelthen en god målgruppe at skrive til - det er både spændende, hyggeligt og rart,” forklarer hun.

Sjælevært udkom på Forlaget Tellerup den 10. maj.
Sjælevært udkom på Forlaget Tellerup den 10. maj.

Børn og bøger

Egentlig vidste Christina Bonde ikke, at hun skulle være forfatter, selvom hun altid har skrevet. Det var først, da hun gik på barsel anden gang, at hun endelig fik tid til at skrive.

“Jeg besluttede mig for at blive hjemmegående og droppe karriereræset - og så fik jeg tid til at skrive. Jeg har altid skrevet meget, men før var det altid bare til skrivebordsskuffen,” fortæller hun.

Da børnene begyndte i skole, startede Christina Bonde en dagpleje op, og satsede samtidig storstilet på sit forfatterskab.

“Jeg har udgivet syv bøger på tre år, så det er godt nok gået hurtigt - så man kan godt sige, at mine dage bliver brugt på børn og bøger” siger Christina Bonde.

Hun mener selv, eftersom hun ikke kommer fra et litterært hjem og ikke har nogen uddannelse på området, at det handler om at lære hurtigt.

“Det er ligesom at stikke sit hovede ud af bilen mens man kører på motorvejen. Der er sket meget på kort tid, og jeg er blevet kastet ud i det - så det gælder om at lære hurtigt,” slutter hun.

Publiceret: 16. Maj 2017 22:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kolding

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere