Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kolding mangler boliger til flere generationer

Op mod hver tredje familie vil gerne bo flere generationer under samme tag. Men kun omkring 2 pct. gør det på landsplan. Det viser en undersøgelse, som YouGov har udført for Bolius Boligejernes Videnscenter. Tendensen er den samme i Kolding, men der er ganske enkelt for få boliger, der egner sig til flere generationer.

»Vi får i stigende grad henvendelser fra købere, som ikke bare vil have gode rammer for kernefamilien, men som også ønsker en ejendom, hvor der er plads til en lejlighed til bedsteforældre-generationen«, siger ejendomsmægler Sandra Lykke Nielsen fra Home Adelgade i Kolding.

»I øjeblikket har vi nogle få emner, der direkte egner sig til flere generationer. Men i takt med at trenden udvikler sig, får vi svært ved at skaffe denne type boliger«, tilføjer hun.

Mens omkring 30 pct. af børnefamilierne gerne vil bo sammen med et hold bedsteforældre, viser undersøgelsen også, at op mod 80 pct. af børnefamilierne lægger vægt på et bo tæt på børnenes bedsteforældre.

»Det handler både om familiebånd – altså følelser – og så det rent praktiske. Mange bedsteforældre vil gerne være babysittere, når børnenes mor og far skal en tur i biografen. Men det er unægtelig lettere for alle parter, hvis man bor i samme ejendom eller ganske tæt ved hinanden«, siger Sandra Lykke Nielsen.

Undersøgelsen fra YouGov/Bolius viser også, at både muligheden for lettilgængelig børnepasning ved børns sygdom og muligheden for at hjælpe og støtte bedsteforældrene i deres tredje alder spiller ind.

En anden mulighed med 3-generationboligen er muligheden for besøg af længere varighed.

»Mange kender det med, at når svigerforældrene har været på besøg i 3-4 dage, begynder man at føle sig lidt hjemløs. Det gælder begge parter. Kan svigerforældrene fra den anden ende af landet have deres egen lille feriebolig hos børnene og børnebørnene, glider det hele meget lettere, fordi man ikke sidder lårene af hinanden«, konstaterer Sandra Lykke Nielsen.

»Det boligøkonomiske betyder også en del. Hvis en stor bolig koster tæt på 3 mio. kr., kan det være et uoverkommeligt beløb for en børnefamilie. Men kan prisen pludselig fordeles ved at bo sammen, ser regnestykket straks anderledes ud. I praksis vil mange nok vælge en model, hvor den ene generation bor til leje«, siger Sandra Lykke Nielsen fra Home Adelgade.

Publiceret: 14. April 2017 22:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kolding

Fik du læst
ANNONCER
Se flere