Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Fluesmækkermaling og kravl i Nicolai for børn

Det kribler og krabler i Nicolai for børn for tiden. Det skyldes, at der workshop om at tegne insekter med billedkunstneren Line Frøslev.

Der lyder en øredøvende kakofoni af fluesmækkere, der bliver smækket mod papir i værkstedet i Nicolai for børn. Det er 0.A fra Lyshøjskolen, der er i fuld gang med at male med fluesmækkere. Øvelsen er en del af krible krable workshoppen, som billedkunstneren Line Frøslev står for.

Børnene – i første omgang pigerne, dypper fluesmækkerne i blå maling og så går de ellers i gang med at male. Da roen igen sænker sig spørger Line Frøslev, hvad børnene ser på det papir, de har malet på. Der er mange bud, men de fleste er enige om, at det ligner bitavler og spor efter en hest.

Derefter er det drengenes tur til at svinge med fluesmækkerne – de får lov til at male med gul oven i pigernes blå. Efter endt smækkeri bliver der talt om, hvad der sker, når man blander farverne – og om hvorfor der nogle steder er mere grønt end andre.

Næste punkt på dagsordenen er workshoppens vigtigste punkt – nemlig at tegne insekter. Børnene bliver indledningsvist spurgt om, hvad der kendetegner et insekt.

" At de har seks ben," svarer ungerne i samlet flok – inden Line Frøslev begynder at tegne en myre.

" husk på, at der ikke er noget, der er rigtigt og forkert, når man tegner, man skal bruge sin fantasi," forklarer hun børnene, før de selv får lov til at udfolde deres kreative ever på papir.

Alle børnenes insekter bliver klippet ud og limet op på en lærred, der er grundet med fluesmækkermaling. Og så er det meningen, at værkerne kan se i Nicolai for børn fra den 18. juni.

I alt har næsten 300 skolebørn fra Kolding været til krible krable workshop i Nicolai for børn.

Publiceret: 19. Maj 2017 18:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kolding

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere