Magnus Søgård Kjeldbjerg bor til dagligt i Kolding, hvor Flemming Erik Pedersen bor i Brøns – de to ses dog ofte for at høre koncerter eller snakke musik. Har man lyst til at støtte indsamlingen, kan man mobilepay’e på 21 52 74 86
Magnus Søgård Kjeldbjerg bor til dagligt i Kolding, hvor Flemming Erik Pedersen bor i Brøns – de to ses dog ofte for at høre koncerter eller snakke musik. Har man lyst til at støtte indsamlingen, kan man mobilepay’e på 21 52 74 86
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Flemming samler ind: Hjælp Magnus og hans talent

En tragisk hændelse gjorde, at Magnus Søgård Kjeldbjergs musikalske talent ikke har haft mulighed for at udfolde sig til sit fulde potentiale – det prøver familievennen Flemming Erik Pedersen nu at ændre på.

Af Emma Biørn Fish

På den dag, hvor Magnus Søgård Kjeldbjergs 13 års fødselsdag skulle fejres, blev hele familiens liv vendt på hovedet. Magnus' mor, Rikke, kunne nemlig ikke vækkes.

”Vi måtte aflyse alt og få hende på sygehuset. Der gik flere uger, før de kunne vække hende rigtigt, og selv da de fik vækket hende, var det ikke gode nyheder, vi fik,” fortæller Magnus Søgård Kjeldbjerg, der i dag er 14 år gammel.

Det viste sig nemlig, at Rikke havde fået en karspringning i hjernen, og det efterfølgende år brugte familien på genoptræning af moderen, der aldrig genvandt sit sprog eller sin førlighed.

”I dag er hun på et genoptræningscenter på vestkysten, hvor min far bruger de fleste af sine dage. Jeg ser hende to gange om ugen, og vi kommunikerer ved, at hun kan røre sin næse og sin hage – det betyder henholdsvis ja og nej,” siger Magnus Søgård Kjeldbjerg.

Og det er her, Flemming Erik Pedersen kommer ind i billedet. Han har nemlig kendt familien igennem mange år, eftersom han spillede sammen med Magnus' far, da de var unge.

”Jeg har taget Magnus med til nogle koncerter og med på jagt – jeg synes, at han skulle have nogle gode oplevelser i en tid, der ellers er præget meget af sygdommen,” fortæller Flemming Erik Pedersen.

En besværlig proces

I sit spirende venskab med Magnus Søgård Kjeldbjerg opdagede Flemming Erik Pedersen, at Magnus virkelig havde et musikalsk talent.

”Magnus har brugt de mange timer, han har skulle fordrive, til at spille guitar. Men han mangler ordentligt grej. Derfor oprettede jeg en den indsamling, der skal gå til nyt musikudstyr til ham,” fortæller Flemming Erik Pedersen.

Det var en lang, besværlig proces at få indsamlingen godkendt, så den kunne starte, men for Flemming Erik Pedersen var det det hele værd.

”Jeg giver ham bare det skub, som hans forældre ville have givet ham, hvis de havde haft overskuddet til det. Men eftersom familien nu skal klare sig med en indkomst – og at tiden bliver brugt på genoptræningscenteret – træder jeg til. For Magnus har virkelig talent, og hvis det bliver plejet, kan han blive til noget indenfor musikkens verden,” fortæller han.

For Magnus Søgård Kjeldbjerg er det bestemt også drømmen en dag at blive professionel musiker. Foreningen går efter at indsamle 25.000 kroner, som blandt andet skal gå til en Fender Stratocaster og alt det udstyr, der er nødvendigt, hvis man vil spille elektrisk guitar. Og på de få måneder, indsamlingen har kørt, er der blevet indsamlet knapt 6.000 kroner, så drømmen nærmer sig en realitet.

”Jeg er virkelig glad for, at Flemming gør alt det her for mig – og det er virkelig stort, at så mange har lyst til at bidrage. Jeg har altid været lidt forelsket i Fender Stratocastere, så at eje en selv, ville virkelig være drømmen. Så har man også lyst til at øve endnu mere, så man en dag kan blive professionel,” siger Magnus Søgård Kjeldbjerg.

Kendt koldingenser træder til

I starten troede Flemming Erik Pedersen egentlig, at han kunne søge en fond om pengene på vegne af Magnus Søgård Kjeldbjerg, men det viste sig hurtigt, at en fond for teenagere med syge forældre ikke sådan lige var til at opdrive.

”Hvis Magnus selv havde været syg, eller hvis hans mor var ramt af kræft, ville jeg kunne søge en fond om pengene. Men jeg kunne ikke finde nogle, der ville støtte en dreng, hvis mor ikke kommer til at tale eller bevæge sig igen,” fortæller Flemming Erik Pedersen.

Derfor oprettede han foreningen, startede indsamlingen og lavede et langt indslag på Facebook, hvor han forklarede situationen – og hvori han også tilbød at komme ud som foredragsholder mod betaling, der så skulle gå til indsamlingen.

”Jeg er selv hjertesyg, så jeg tænkte, at hvis nogen havde lyst til at høre om den proces og få nogle ærlige svar, kunne de kontakte mig,” uddyber han.

Opslaget blev set af mange mennesker, deriblandt Gert Rune; koldingenseren, der som 16-årig fik fjernet det ene ben, og som i 2011 blev den første dansker, der gennemførte en ironman med kun et ben. Han lever i dag af at holde foredrag, der skal inspirere og motiverer.

”Han kontaktede mig og tilbød at holde et foredrag – kvit og frit – hvor indtægterne kunne gå til Magnus' indsamling,” fortæller Flemming Erik Pedersen, som derefter kontaktede Comwell, der tilbød at lægge lokaler til – også ganske gratis.

”Jeg synes, at det er rørende, at så mange har lyst til at hjælpe Magnus på den måde. Vi er blevet enige om, at hvis der kommer flere penge ind, end de 25.000 kroner, skal de gå til gode oplevelser til Magnus og hans familie. For selvom de klarer sig rigtigt godt, omstændighederne taget i betragtning, fortjener de nogle oplevelser, der kan bringe glæde,” slutter Flemming Erik Pedersen.

Foredraget afholdes på Comwell i Kolding den 21. August kl. 19.30.

Publiceret: 09. Maj 2017 11:45
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kolding

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere