Flaget var på halv mandag den 10. april indtil kl. 15, hvor en vimpel blev sendt helt til vejrs.
Flaget var på halv mandag den 10. april indtil kl. 15, hvor en vimpel blev sendt helt til vejrs.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Flaget vejrede for Sverige på Koldings Rådhus

Rådhuset flagede på halv i anledning af angrebet i Stockholm

Af Emma Biørn Fish

 Som den vakse borger i Kolding Midtby havde bemærket, flagede Kolding Rådhus i forrige uge på halv. Dette skete i anledning af terrorangrebet i Sverige, der fandt sted den 7. april.

Her kørte en lastbil ind i en menneskemængde i det centrale Stockholm og dræbte mindst tre personer og sårede adskillige kort før klokken 15.

“Vi følger de officielle nationale retningslinjer, når det kommer til flagning på Rådhuset, og eftersom flere officielle bygninger den dag flagede på halv, gjorde vi også,” forklarer borgmester Jørn Pedersen.

Han forklarer, at man i Kolding følger de nationale retningslinjer, da det ikke er op til kommunen selv at tage stilling til udenrigspolitik.

“Det er svært at afgøre for os, hvornår vi skal flage - der sker mange frygtelige ting internationalt, så for at vi ikke skal have flaget på halvt hele tiden, følger vi simpelthen de nationale retningslinjer - Vi som kommune skal ikke tage stilling til international politik,” forklarer han.

Jørn Pedersen mener dog, at det er vigtigt at bruge Dannebrog til at markere begivenheder - både gode og frygtelige.

“Det er utroligt vigtigt, at vi kan bruge Dannebrog til at markere de ting, vi gerne vil markere - også når det som i dette tilfælde er en utrolig trist begivenhed,” lyder det fra borgmesteren.

Publiceret: 15. April 2017 08:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kolding

Fik du læst
ANNONCER
Se flere