Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Strafrenter bør vel også gælde den anden vej rundt

Jørn Dohrmann (DF), MEP

Drenderupvej 30

6580 Vamdrup

Lad det være slået fast med det samme: Enhver må svare sit og betale sin skat. Måske ikke med den store glæde, men hverken en krone mere eller mindre. Sådan må det være.

Det er sådan, vores velfærdssamfund, infrastruktur, forsvar, uddannelsessystem og meget andet bliver finansieret. Skatteindbetalinger er et samfunds livsnerve. Det er også forståeligt, at Skat ønsker at sætte tommelskruerne på, når borgerne skylder i skat.

Set i det overordnede lys er der for så vidt ikke noget galt i, at skatteministeren lader en strafrente på otte procent på gæld til det offentlige gælde alle skyldnere. Men der er alligevel en del 'men'er'. For det første må det jo også gælde den anden vej rundt.

Hvis skat helt uretfærdigt har opkrævet for meget i skat, så kan det da ikke passe, at skat skal slippe med én procent i rente? Og da slet ikke, når vi ved, hvordan Skat har kvajet sig og udbetalt mere end 12 milliarder kroner til dybt kriminelle svindlere?

Hertil kommer, at ikke to sager er ens. Hvis der er tale om hårdnakkede skattenægtere eller om borgere, der har spekuleret i skatteunddragelse eller andre fiflerier, så er det helt rimeligt med en høj strafrente.

Men nogle borgere kan altså også helt uforskyldt havne i en klemme, fordi de måske har handlet i god tro og overset forskellige forhold. Skat er på mange måder 'os alle sammen', men netop derfor bør myndigheden også være særdeles påpasselig med at skære alle over én kam.

Publiceret: 08. Januar 2017 10:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kolding

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt