Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: SF ønsker bedre integration.

Lis Ravn Ebbesen

SF

Lindealle 18

 

Det er problematisk at indvandrerkvinder under graviditet og barsel isoleres, og dermed kommer bagefter integrationsmæssigt. Derfor har SF foreslået Arbejdsmarkedsudvalget på martsmødet, at ”Farveladen” gentænkes og genetableres. Det var et kulturforståelses og sprogundervisnings forløb Sprogskolen sidst kommunen modtog mange flygtninge drev. Projektet foregår i jobcenters regi, gerne i samarbejde med frivillige. Her tænkes især på Frivillighuset og Dansk flygtninge Hjælp.

Tilbuddet skal introducerer kvinderne til det, der er dansk kultur og særligt det danske daginstitutionsmiljø. Det er vigtigt både for kvindernes tilknytning til arbejdsmarkedet og for børnenes trivsel og senere indlæringsmuligheder, at flere børn kommer i daginstitution.

Derudover skal der være mulighed for sprogundervisning og undervisning i dansk kultur samt rådgivningstilbud til kvinderne. Projektet skal fremme kvindernes mulighed for hurtigere at komme  i uddannelse eller på arbejdsmarkedet. Ligesom projektet skal hjælpe med at bygge bro mellem hjemlandskulturen og dansk kultur.

Arbejdsmarkedsudvalget tilsluttede sig forslaget- og tak for det. Sagen genbehandles på næste møde.

Folketinget behandler den 24. maj et forslag fra SF om støtte til etablering af lokale integrationshuse.  Integrationshusene skal fortrinsvis ligge i områder med et stort antal udlændinge. Det foreslås, at kommunerne, ved godkendt ansøgning, kan hjemtage statsrefusion for 70% af organisationernes drift af integrationshusene, hvilket skal sikres af en ny paragraf i Serviceloven. Der afsættes størrelsesordenen 10-20 mio. kr. årligt til puljen. Mit håb er at folketingets partier er ligeså fremsynede som mine kollegaer i Kolding byråd. Integrationen skal blive bedre og mere målrettet.

 

Publiceret: 19. Maj 2017 20:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kolding

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere