Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Lad os i stedet tale med lærerne

Jesper Eljær, byrådsmedlem

og folketingskandidat (rad.)

Hestehaven 8, 6000 Kolding

Socialdemokraterne i Kolding Kommune foreslår, at der laves en analyse af konsekvenserne ved et loft på 22 elever i klasserne i folkeskolen. En analyse af fordele og ulemper faglige og økonomiske.

Der er ingen tvivl om at det er et populært forslag i et valgår, og når nu SF på landsplan har foreslået 24, ja hvorfor så ikke byde ind med 22. Det er vel så endnu bedre?

Svenske forskere har i en omfattende undersøgelse tilbage fra 2011/12 påvist, at en lavere klassekvotient har en signifikant betydning for både skoleresultaterne og for den senere livsindkomst.

Tidligere forskningsresultater viser, at effekten er beskeden, og professor Niels Egelund har igen og igen pointeret, at der stort set ingen målelig effekt er.

Socialdemokraterne og Christian Haugk's “bedste mands bedste bud”, som han selv udtrykker det, er altså 22 elever i klasserne.

Useriøst, mener jeg. Vi kan godt bede forvaltningen lave en analyse af økonomiske konsekvenser, men at forvaltningen skulle analysere sig frem til et mere rigtigt bud, end tidligere forskning har vist, vil jeg stille mig tvivlende overfor.

Mit “bedste mands bedste bud” på de økonomiske konsekvenser er, at det bliver dyrt.

Og så er det et spørgsmål om prioritering.

Hvorfor ikke gå i dialog med den lokale lærerkreds, lærerne, skolelederne og skolebestyrelserne om, hvordan vi bedst muligt prioriterer indsatsen for en endnu bedre folkeskole. Og ikke mindst, hvad behovet er nu og her.

Mit og Radikale Venstres forhåndsbud kunne være, at det er at skabe bedre vilkår for lærerne, så de føler sig mindre stressede og får den nødvendige tid til forberedelse.

Folkeskolen er en af de vigtigste prioriteringer. Så langt er jeg enig med Christian Haugk.

En dialog med især lærerne og skolelederne kunne måske give en indsigt, som en analyse ikke kan. Hvad er det, der rører sig? Hvad er I optaget af? Hvilke udfordringer er de største for jer? Og hvilke prioriteringer bør vi foretage set med jeres faglige indsigt?

Publiceret: 09. Januar 2017 12:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kolding

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt