Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Erhvervsvenlighed handler også om erhvervspraktik

Michael Mathiesen, formand for Dansk Byggeri Sydjylland

Håndværkervej 5

6800 Varde

Erhvervsvenlighed er mange ting, og når Dansk Byggeri hvert år kårer Danmarks mest erhvervsvenlige kommune, så er det ud fra omkring 30 forskellige parametre om alt fra skatter og afgifter til ventetiden på en byggetilladelse.

I år vil der være et helt nyt parameter, som kommunerne også bliver målt på. Nemlig hvorvidt de sikrer, at eleverne i 7., 8. eller 9. klasse får lov til at komme i erhvervspraktik og snuse til de mange muligligheder der er af både ungdomsuddannelser og jobs.

Vi måler også på, om kommunerne har en erhvervsplaymaker, der står for kontakten mellem skolerne og erhvervslivet.

Her i Sydjylland har vi mange både store og små virksomheder, som i fremtiden vil blive ramt af, at alt for få unge tager en erhvervsuddannelse. Hvis vi ikke får lavet om på det, så ved vi, at når vi skriver år 2025, så vil vi i Danmark mangle 60.000 faglærte. Det kommer også til at ramme vores lokale virksomheder, og dermed også væksten i vores del af landet.

Til de kommuner og folkeskoler, som allerede sender deres elever i erhvervspraktik, vil jeg gerne sige tak. I er med til at sikre, at vores lokale virksomheder her i Sydjylland også fremadrettet har faglært arbejdskraft nok til at holde hjulene i gang.

Jeg håber til gengæld, at de kommuner og skoler, som endnu mangler at få erhvervspraktikken på skoleskemaet, vil arbejde for, at eleverne i udskolingen allerede fra næste skoleår får muligheden for at komme ud i en virksomhed.

Det vil også hjælpe de unge med at vælge ungdomsuddannelse på et mere oplyst grundlag, der forhåbentlig gør dem i stand til allerede i første omgang at gå efter det, som de drømmer om.

Publiceret: 16. April 2017 14:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kolding

Fik du læst
ANNONCER
Se flere