Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Appetit på livet også for seniorer

Søren Rasmussen (DF)

Formand for Seniorudvalget

Primulavej 7, 6000 Kolding

Jul og nytår er nu fejret, og for mange betyder det et nytårsforsæt om at smide nogle overflødige kilo.

For nogle mennesker er situationen en ganske anden. Her ville det være godt med lidt mere appetit og lidt flere kilo. Men er man som seniorer f.eks. blevet alene, ja så kan appetitten svigte. For det er ikke det samme at spise selv som at gøre det i godt selskab. Men der er faktisk mulighed for hjælp.

Er man som senior ensom og isoleret, og vil man gerne ud at spise f.eks. på et plejecenter, aktivitetshus eller cafeteria, ja så er det også muligt at få hjælp til det en gang om ugen.

Hvis du opfylder kriterierne for bevilling af madservice, er det muligt at få hjælp til følgeskab til og fra nærmeste kommunale cafeteria alle ugens dage. Vil man vide mere, kan man se på www.kolding.dk eller ringe til borgerrådgiverne på Senior- og Socialforvaltningen.

Får man madservice, så husk der er valgmuligheder: kølemad fra Det danske Madhus og Elbo-Køkkenet eller frisklavet mad fra Asbjørns i Lunderskov. Vælger man frisklavet, kan man selv bestemme, om man vil have varm mad til frokost eller aften.

Kolding Kommune har i samarbejde med Ældre Sagen også lavet en ordning kaldet 'Spisevenner' til de, der får madservice. Her kan man få besøg af en frivillig fra Ældre Sagen, som man kan spise sammen med. Kolding Kommune betaler maden til den frivillige. Man kan kontakte Ældre Sagen i Kolding Kommune, så hjælper de gerne.

Publiceret: 08. Januar 2017 14:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kolding

Annonce
Fik du læst
Annonce
ANNONCER
Se flere