Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Afskaf feriepenge

Marianne Mørk Mathiesen

Folketingskandidat for Liberal Alliance

Medlem af Regionsrådet Syddanmark

Læge

Kongensgade 87 2v

6700  Esbjerg

 

Feriepenge er en babysitter ordning, hvor staten opbevarer borgerens penge indtil personen holder ferie. Det er en nedvurdering af lønmodtagerens evne til selv at administrerer lønnen. Selvfølgelig er der enkelte borgere, som ikke formår at spare op til ferien, men det legaliserer ikke, at alle andre skal sættes under administation.

Hvis en person gerne vil spare op til en bil eller et nyt køkken, burde man have mulighed for at tjene ekstra ved at arbejde i sin ferie. En håndværker kunne f.eks tilbyde sin arbejdsgiver 3-4 ugers ekstra arbejde istedet for at holde ferie, men det er ikke tilladt i henhold til ferieloven. Hvis man ikke holder ferie, så bortfalder retten til feriepenge. 

For tiden mangles kvalificeret arbejdskraft i mange brancher, så hvorfor skal folk TVINGES på ferie imod deres vilje, eller måske presses til sort arbejde.

Man kunne også vende bøtten på hovedet, og gøre "ferie arbejde"  skattefrit, i de brancher, hvor der er stor mangel på arbejdskraft. Dette kunne måske afhjælpe manglen på håndværker og hospitalslæger.

Publiceret: 17. Maj 2017 18:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kolding

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere