De mange penge skal bruges til blandt andet at kvaliteten og værdien yderligere hos de tre verdensarvsteder.
De mange penge skal bruges til blandt andet at kvaliteten og værdien yderligere hos de tre verdensarvsteder.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Christiansfeld med i syddansk fremstød for verdensarv

Christiansfeld får sammen med Syddanmarks andre verdensarvssteder tre millioner kroner

 Brødremenighedens by, Christiansfeld, blev optaget på UNESCO's liste over verdensarv for halvandet år siden, og byen tager nu næste skridt ved at indgå et projekt med de to øvrige verdensarvssteder i Syddanmark, Kongernes Jelling og National Vadehavet.

Med en støtte fra Region Syddanmarks kulturpulje på to millioner kr. og med bidrag fra de seks deltagende kommuner på tilsammen en million kr. agter de tre verdensarvssteder vest for Storebælt nu at gøre fælles sag for at synliggøre sig over for internationale turister. Samtidig ønsker de at forstærke lokalbefolkningens stolthed af og tilknytning til den kulturarv og naturarv, de bor lige op ad.

“Rigtig mange besøgende sætter pris på stemningen, roen og den helt særlige atmosfære, der er i vores bykerne, hvor brødremenigheden og den øvrige befolkning lever side om side. Den øgede interesse har smittet af på handelslivet, der melder om en omsætningsfremgang på 50 procent. Nu skal vi i samarbejde med de to andre verdensarvssteder hæve kvaliteten og værdien yderligere. Vi ønsker frem for alt at have tilfredse besøgende, der synes, at vi er et spændende sted at gæste. Samtidig lægger vi vægt på, at formidlingen foregår i øjenhøjde, uanset om den foregår til arkitekter, religionshistorikere eller børnefamilier,” siger leder af Christiansfeld Centret Birgitte Lamp, der tillige er UNESCO Site Manager, i en pressemeddelelse.

Publiceret: 07. Januar 2017 22:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kolding

Annonce
Fik du læst
Annonce
ANNONCER
Se flere