Det kommer til at koste kommunen en pæn pose penge at afskedige kommunaldirektøren. (Arkivfoto)
Det kommer til at koste kommunen en pæn pose penge at afskedige kommunaldirektøren. (Arkivfoto)
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Borgmester: Troede vi havde den rigtige mand

Kolding Kommunes Økonomiudvalg besluttede tidligere i dag at afbryde samarbejdet med kommunaldirektør Henrik Beyer, som dermed stopper i jobbet efter blot syv måneder. 

Det kommer til at koste kommunen en pæn pose penge, da direktørkonktrakten er formet således, at Henrik Beyer har en et-årig fratrædelsesordning med løn. Hertil kommer en fratrædelsesordning, der ligeledes lyder på et års løn. Kommunaldirektørens årsløn lyder på godt to millioner kroner inklusive tillæg og pension. Det er Byrådet, der skal tage endelig stilling til, om afskedigelsen skal gennemføres. Hvis den effektueres går kommunen også i gang med at forhandle om, hvor stor Henrik Beyers fratrædelsesordning skal være.

 

Troede der var enighed fra start

Den officielle forklaring på afskedigelsen lyder, at Økonomiudvalget og kommunaldirektøren ser forskelligt på, hvordan kommunen skal ledes, og det kan undre, at det så kort tid efter ansættelsen viser sig, at man ikke har fælles fodslag.

Borgmester Jørn Pedersen(V) mener dog ikke, at man kunne have gjort noget anderledes for at sikre sig større enighed fra starten.

"Det var et enigt ansættelsesudvalg, der traf beslutningen dengang, så vi troede selvfølgelig, at vi var enige, og vi troede, at vi havde fat i den rigtige mand til jobbet. Men man skal jo også først ind i et samarbejde, inden man lærer hinanden at kende," siger Jørn Pedersen.   

 

Publiceret: 09. Januar 2017 13:56
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kolding

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt