Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Børneafdelingen klækker sin første ph.d

Forskning er en vigtig del af dagligdagen på Sygehus Lillebælt, og nu har børneafdelingen på Kolding Sygehus fået sin første ph.d., da Betty Nørgaard har forsvaret afhandlingen: Den fadervenlige neonatalafdeling – hvilken betydning har den?

Månedens ph.d. forsvar er afslutningen på seks års forskning for Betty Nørgaard, der nu kan bryste sig med titlen ph.d.. Hun har forsket i, hvad det betyder at inddrage fædrene mere i dagligdagen på neonatalafdelingen, der tager sig af de for små tidligt fødte børn.

Blandt andet viser afhandlingen, at særligt hud-mod-hud kontakt mellem far og barn er vigtigt for både barnet og faderen. Det kædes sammen med, at faderen på den måde bliver mere inddraget og føler en tættere tilknytning til barnet. En tilknytning, der ellers tit bliver overset, når både barnet og moderen har behov for pleje og behandling, hvilket ofte er tilfældet på neonatalafdelingen.

Betty Nørgaard har i forskningsforløbet implementeret flere tiltag på Kolding Sygehus’ neonatalafdeling, og alle disse tiltag gør, at mændene nu bliver inddraget i behandlingsforløbet og dermed føler sig som en del af familien og ikke blot et overflødigt vedhæng.

Publiceret: 16. Maj 2017 16:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kolding

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere