Familiens yngste datter på 5 år blev ifølge A.A noget traumatiseret - hun befandt sig på toilettet, da en politimand pludselig kom ind for at holde øje med, at hun ikke stak af.
Familiens yngste datter på 5 år blev ifølge A.A noget traumatiseret - hun befandt sig på toilettet, da en politimand pludselig kom ind for at holde øje med, at hun ikke stak af.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

A.A.: “Politiet stormede vores hjem”

Af Emma Biørn Fish

 Da det kom Senior- og Familieforvaltningen for øre, at familien opholdte sig i Kolding uden indtægt og uden at børnene gik i skole, valgte de at tage hånd om sagen, men på en, ifølge A.A., meget kritisabel måde.

“Jeg blev holdt hen på Integrationsforvaltningen, hvorefter min kone ringede til mig og fortalte, at lejligheden var blevet stormet af fire kampklædte politibetjente, som havde pacificeret både børnene og min kone. Min kone var så bange, fordi hun troede, at vi skulle smides ud af landets, og min ældste datter på 12 ligeså - hun havde ikke meget tøj på, da politiet kom, så for hende føltes det som et overgreb,” fortæller Ahmad.

Senior- og Familieforvaltningen havde nemlig besluttet at følge servicelovens paragraf 146, og dermed komme på uanmeldt besøg med politiets opbakning, i tilfælde af, at socialrådgiveren vurderede, at en tvangsfjernelse er nødvendig.

Rapporten fra tilsynet viser dog, at børnene fremstod rene, pæne og i trivsel, ligesom hjemmet var rent og pænt, samt at familien børn talte dansk.

“Vi kan ikke genkende billedet”

Vicedirektør og Socialchef Kirsten Møller Nielsen fra Kolding Kommune kan ikke nikke genkende til det billede, som familien giver af Senior- og Familieforvaltningens besøg i A.A.'s hjem.

“Jeg ønsker ikke at diskutere specifikke sager. Men jeg kan sige, at vi kan ikke nikke genkende til den beskrivelse, som A.A. giver og at den indeholder faktuelle fejl,” siger hun.

Hvilke fejl er der tale om?

“Jeg vil ikke gå ind i den specifikke sag og kommentere hvilke. Jeg kan bare sige, at vi har haft en meget anden oplevelse af mødet,” slutter hun

Publiceret: 10. Januar 2017 14:00
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kolding

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt