Man kan blandt andet støtte Mødrehjælpen økonomisk ved at blive medlem af deres fond, give et økonomisk bidrag eller donere børnetøj og legetøj til mødrehjælpens genbrugsbutikker.
Man kan blandt andet støtte Mødrehjælpen økonomisk ved at blive medlem af deres fond, give et økonomisk bidrag eller donere børnetøj og legetøj til mødrehjælpens genbrugsbutikker.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

20 kvinder mødte op for Mødrehjælpen

Mødrehjælpen et skridt nærmere åbning af lokalforening i Kolding efter denne uges stiftende generalforsamling

Af Pia Rohde Stensen

Mødrehjælpen kom et skridt nærmere åbningen af den nye lokalforening i Kolding, da de den 14. marts afholdt stiftende generalforsamling. Her deltog tre frivilligkonsulenter fra Mødrehjælpen, to repræsentanter fra Mødrehjælpens lokalforening i Vejle og interesserede frivillige.

Mødrehjælpen er en forening med det formål at hjælpe og rådgive gravide og børnefamilier, som befinder sig i en sårbar situation, ved at yde økonomisk, social- og uddannelsesmæssig støtte. Udgangspunktet er altid en forbedring af børnenes vilkår i opvæksten.

“I Vejle startede vi op i 2012, og sidenhen har vi hjulpen en del mødre, både gennem butikken og gennem aktiviteter,” fortalte Anne Lise Trads, som er formand for lokalforeningen i Vejle.

Hun var tilstede sammen med bestyrelsesmedlem Inge Egebæk fra Vejle, der sammen var til stede for at videregive inspiration fra afdelingen i Vejle.

En alsidig bestyrelse

Omkring 20 stykker var mødt op til aftenens møde, hvilket skabte glæde hos frivilligkonsulenterne, deribland Lone Sørensen, som brugte aftenen til at fortælle om procedurerne omkring opstart af en lokalforening, om de forskellige opgaver i form af aktiviteter, fundraising og butik.

“Det er vigtigt, at der er alsidighed blandt bestyrelsens medlemmer, så de kan bidrage bredt og byde ind på forskellige tidspunkter,” fortalte hun.

Ligeledes fortalte hun om bestyrelsens rolle og vigtigheden af alsidighed blandt bestyrelsens medlemmer.

De frivillige med interesse for at deltage i bestyrelsen præsenterede sig selv og der blev valgt syv bestyrelsesmedlemmer og to suppleanter som den 28. Marts mødes til et konstituerede bestyrelsesmøde.

Der er stor alsidighed blandt bestyrelsens medlemmer, der blandt andet både tæller enlige mødre, ledige og folk, der arbejder med børn i det daglige.

En af de nye frivillige til Mødrehjælpen i Kolding er Esther Ahlstrøm på 76 år, som er en aktiv og rejse-glad pensionist, der stadigvæk har meget at byde ind med.

“Jeg har selv tilbage i 1960'erne været i kontakt med Mødrehjælpen i forbindelse med, at jeg blev alene-mor - jeg valgte simpelthen manden fra. Jeg endte dog med ikke at have brug for Mødrehjælpen, eftersom jeg havde et rigtigt godt netværk, men Mødrehjælpen forblev en del af min bevidsthed,” fortæller den 76-årige, som planlægger at være frivillig i Mødrehjælpens kommende genbrugsbutik.

En af de andre frivillige er Emma Sigvardsen Lyng på 21 år, som netop er startet på en uddannelse som multimediedesigner og som meget gerne vil bruge noget af sin fritid på at hjælpe andre.

“Jeg er selv vokset op i et hjem, hvor der har været plejebørn og synes, at Mødrehjælpen har et godt formål,” fortæller Emma Sigvardsen Lyng, som forestiller sig at være en del af det udvalg, som står for PR og kommunikation, da hun på det område har noget at bidrage med og samtidigt kan opnå erfaring til sit CV.

Fælles for de mange fremmødte frivillige er således et blødt hjerte, når det kommer til børn.

Publiceret: 18. Marts 2017 11:45
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kolding

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt